Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Έλεγχος ξένων προσμίξεων

Σε μερικά προϊόντα μπορεί να υπάρξουν μικρές ποσότητες ξένων υλών (γνωστές ως «ίχνη» ή «ίχνη προσμείξεων»), είτε επειδή υπάρχουν φυσικά στις πρώτες ύλες, είτε επειδή προκύπτουν κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Unilever employees in a laboratory

Θέλουμε οι καταναλωτές να εμπιστεύονται απόλυτα τις μάρκες μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρούμε τα προϊόντα μας καθαρά από ξένες ύλες κατά το δυνατόν και εφαρμόζουμε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους στις πρώτες ύλες και τα συστατικά που χρησιμοποιούμε, όπως και στη διαδικασία παραγωγής.

Οι προδιαγραφές που ορίζουμε διασφαλίζουν τη διατήρηση του επιπέδου ξένων υλών στα καθαριστικά προϊόντα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της εταιρείας μας στο ελάχιστο, στο πλαίσιο του ευλόγου. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται ότι η ποσότητα τυχόν ιχνών προσμείξεων στα προϊόντα μας είναι ασφαλής για τους καταναλωτές και το περιβάλλον.

Μερικές από τις ουσίες για τις οποίες μας ρωτούν συχνά είναι οι φθαλικές ενώσεις, ο υδράργυρος και το 1,4-διοξάνιο.

Φθαλικές ενώσεις

Οι φθαλικές ενώσεις είναι μια οικογένεια χημικών ουσιών που ενισχύουν την ευκαμψία και την ανθεκτικότητα των πλαστικών. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε υλικά συσκευασίας, επιστρώσεις δαπέδου, καλώδια, αποσκευές, αθλητικό εξοπλισμό και ιατρικό εξοπλισμό.

Δεν χρησιμοποιούμε φθαλικές ενώσεις στην κατασκευή των προϊόντων μας, παρόλο που ενδέχεται να εντοπιστούν σε αυτά ελάχιστα ίχνη τέτοιων ενώσεων, εντός των ασφαλών ορίων.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας μας για την αποφυγή των φθαλικών ενώσεων, δεν χρησιμοποιούμε φθαλικό διαιθύλιο (DEP), ένα διαλυτικό που χρησιμοποιείται για την ανάμειξη αρωματικών συστατικών. Αντιθέτως, ακολουθούμε άλλες μεθόδους για το συνδυασμό των αρωματικών συστατικών.

Διασφαλίζουμε πάντα ότι οι φθαλικές ενώσεις που χρησιμοποιούμε στις συσκευασίες μας είναι κάτω των ασφαλών ορίων που ορίζονται από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ενώσεις υδραργύρου

Ο υδράργυρος είναι ένα βαρύ μέταλλο ασημένιου-λευκού χρώματος, το οποίο συναντάται σε υγρή μορφή σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ορισμένες χώρες χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά ως λευκαντικό δέρματος. Η έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις ορισμένων μορφών υδραργύρου μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικό ερεθισμό ή βλάβη του νευρικού συστήματος.

Δεν προσθέτουμε ενώσεις υδραργύρου στα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της εταιρείας μας. Ελέγχουμε αυστηρά τα επίπεδα ιχνών που δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν, ώστε να παραμένουν σε συγκέντρωση κάτω του 1 μέρους ανά εκατομμύριο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, όπως π.χ. το ταλκ. Αυτή η συγκέντρωση είναι κάτω των ορίων που ορίζονται ως ασφαλή από τις ρυθμιστικές αρχές.

Υποστηρίζουμε δραστηριότητες της ευρύτερης βιομηχανίας και των ρυθμιστικών αρχών για τη μείωση ή την απαγόρευση της εσκεμμένης χρήσης ενώσεων υδραργύρου σε καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

1,4-dioxane

Τα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας μπορεί να περιέχουν ελάχιστες ποσότητες μιας ένωσης που ονομάζεται 1,4-διοξάνιο και μπορεί να σχηματιστεί κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Ίχνη 1,4-διοξανίου μπορεί να προκύψουν, επίσης, φυσικά σε τρόφιμα όπως οι ντομάτες, ο καφές και το μαγειρεμένο κοτόπουλο.

Οι ρυθμιστικές αρχές -μεταξύ των οποίων η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των αμερικανικών τροφίμων και φαρμάκων- έκριναν ότι τα επίπεδα 1,4-διοξανίου στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία. Ωστόσο, η έκθεση σε υψηλά επίπεδα 1,4-διοξανίου είναι ενδεχομένως καρκινογόνα για τον άνθρωπο και, επομένως, φροντίζουμε να ελαχιστοποιούμε αυτά τα επίπεδα εφαρμόζοντας πολύ αυστηρούς ελέγχους στη διαδικασία παραγωγής.

Διασφαλίζουμε ότι τα επίπεδα 1,4-διοξανίου στα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της εταιρείας μας βρίσκονται πάντα εντός των ασφαλών ορίων. Εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζουμε το όριο 10 μερών ανά εκατομμύριο για τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και 30 μερών ανά εκατομμύριο για τα καθαριστικά. Αυτά τα επίπεδα αντιστοιχούν στα διαφορετικά συστατικά και τύπους προϊόντων.

Επάνω