Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

απαντήσεις στις ερωτήσεις σας για τα συστατικά

Συχνά μας κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας. Είναι εξάλλου φυσικό να νοιάζεστε για τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας και βάζετε στο σώμα σας.

Δεσμευόμαστε να σας παρέχουμε απαντήσεις σχετικά για τον λόγο που χρησιμοποιούμε ορισμένα συστατικά, τι προσφέρουν και αν είναι ασφαλή.

A person using a deodorant

Άλατα αλουμινίου

Τα άλατα αλουμινίου χρησιμοποιούνται εδώ και πάνω από μισό αιώνα, ως το ενεργό συστατικό σε αντιιδρωτικά, για τον έλεγχο της εφίδρωσης και της σχετιζόμενης σωματικής οσμής.

Unilever employees in a laboratory

Έλεγχος των προσμίξεων

Ελαφρές προσμίξεις (γνωστές ως «ίχνη» ή «ίχνη προσμίξεων») μπορεί να υπάρξουν σε ορισμένα προϊόντα - είτε επειδή υπάρχουν φυσικά στις πρώτες ύλες, είτε επειδή προκύπτουν κατά τη διαδικασία παρασκευής.

Children brushing their teeth

Φθόριο

Τα δυνατά, γερά δόντια και ούλα είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των ανθρώπων. Το συχνό βούρτσισμα με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο βοηθάει στην πρόληψη της τερηδόνας και βελτιώνει την στοματική υγιεινή.

A person washing their hair

Δότες φορμαλδεΰδης (μεθανάλης)

Οι δότες φορμαλδεΰδης χρησιμοποιούνται συχνά σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας ως ασφαλή και αποτελεσματικά συντηρητικά. Παρέχουν μια μικρή ποσότητα φορμαλδεΰδης καθ 'όλο τη διάρκεια παραμονής του προϊόντος στο ράφι, προστατεύοντάς το από τη φθορά.

Ženska-vonja-neoznačeno-stekleničko-detergenta

Αρώματα

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα αρωματισμένα προϊόντα. Για τη δημιουργία τους, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά υψηλής ποιότητας συστατικά που ανταποκρίνονται στις παγκόσμιες προδιαγραφές που έχει θέσει η ∆ιεθνής Ένωση Έρευνας Αρωµατικών Ουσιών (IFRA).

A person washing their hands with soap

Μεθυλισοθειαζολινόνη (MI)

Χρησιμοποιούμε συντηρητικά για τη διατήρηση των προϊόντων οικιακής και προσωπικής φροντίδας σε καλή κατάσταση: χωρίς αυτά, θα μπορούσαν να αλλοιωθούν από βακτήρια, μύκητες και μούχλα.

Recycling plant in brazil

Μικροπλαστικά

Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Τα περισσότερα μικροπλαστικά προέρχονται από τη διάσπαση μεγαλύτερων πλαστικών υλικών και εντοπίζονται στον ωκεανό, ωστόσο κάποια μπορούν να προέρχονται από τη χρήση καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων.

A mother and baby

Βαζελίνη

H βαζελίνη χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Έχει μοναδικές ενυδατικές ιδιότητες σε αντίθεση με πολλές άλλες αλοιφές και κρέμες.

Plastic scrub beads

Πλαστικά μικροσφαιρίδια απολέπισης

Έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε πλαστικά μικροσφαιρίδια απολέπισης από το 2014, ανταποκρινόμενοι στην ανησυχία για τη συσσώρευση των μικροπλαστικών σε λίμνες και ωκεανούς.

Ruke koje utrljavaju kremu

Συντηρητικά

Τα συντηρητικά, όπως υποδεικνύει και η ονομασία τους, συμβάλλουν στη διατήρηση της φρεσκάδας των προϊόντων. Χρησιμοποιούμε συντηρητικά για να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας από βακτήρια, μύκητες και μούχλες.

A person wiping their face

Παραβένια

Τα παραβένια (parabens) είναι μια ομάδα συστατικών που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Ο όρος «παραβένιο» αναφέρεται σε πολλά ελαφρώς διαφορετικά είδη παραβενίων, μερικά από τα οποία συναντώνται στη φύση.

A mother with a child

Φαινοξυαιθανόλη

Η φαινοξυαιθανόλη είναι ένα διάφανο άχρωμο υγρό με μια ελαφρά οσμή τριαντάφυλλου, το οποίο προκύπτει και φυσικά, αλλά είναι συνήθως συνθετικό. Είναι ένα από τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα συντηρητικά στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

A person washing their hair

Σιλικόνες

Πολλά από τα χαρακτηριστικά των προϊόντων προσωπικής φροντίδας που αρέσουν στους καταναλωτές, από τη μεταξένια υφή που αφήνουν τα μαλακτικά στα μαλλιά έως την απαλή αίσθηση των αποσμητικών σε μορφή roll-on, οφείλονται στις σιλικόνες.

Two smiling girls washing up

Αιθεροθειϊκό νάτριο (SLES)– Λαυρυλο – και Λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS)

Χρησιμοποιούμε υποχλωριώδες νάτριο στα καθαριστικά μας προϊόντα καθώς είναι ένα πανίσχυρο και άμεσης δράσης απολυμαντικό που καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικρο-οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και ιών.

A person cleaning their kitchen

Υποχλωριώδες νάτριο

Χρησιμοποιούμε υποχλωριώδες νάτριο στα καθαριστικά μας προϊόντα καθώς είναι ένα πανίσχυρο και άμεσης δράσης απολυμαντικό που καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικρο-οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και ιών.

A child showing soap on his hands

Τρικλοζάνη και τρικλοκαρβάνη

Η χρήση αυτών των αντιβακτηριδιακών συστατικών σε οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα, σαπούνια, αποσμητικά και καθαριστικά προϊόντα βοηθάει στη διατήρηση της υγείας μας και στην καθαριότητα του σπιτιού μας.

Small pile of white powder

Διοξείδιο τιτανίου

Το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια λευκή σκόνη που εξορύσσεται από φυσικά ορυκτά. Μερικές φορές αναφέρεται ως TiO2, λευκό τιτάνιο ή CI 77891. Για πολλά χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά προϊόντα, φάρμακα και καλλυντικά.

Bottle of talcum powder with some powder on yellow surface

Talc

To ταλκ είναι ένα φυσικό ορυκτό, που χρησιμοποιείται μόνο του ως σκόνη ταλκ και ως συστατικό σε μια σειρά προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.

Επάνω