Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Διοξείδιο τιτανίου

Το διοξείδιο του τιτανίου είναι μια λευκή σκόνη που εξορύσσεται από φυσικά ορυκτά. Μερικές φορές αναφέρεται ως TiO2, λευκό τιτάνιο ή CI 77891. Για πολλά χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά προϊόντα, φάρμακα και καλλυντικά.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Ποιες είναι οι διαφορετικές μορφές διοξειδίου του τιτανίου στα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας;

Το διοξείδιο του τιτανίου παράγεται ως πιγμέντο ή νάνο.

Το διοξείδιο του τιτανίου ως πιγμέντο παράγεται σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος σωματιδίων από τα νάνο. Χρησιμοποιείται ως χρωστική για τη λεύκανση και το γυάλισμα των σκευασμάτων του προϊόντος. Το διοξείδιο του τιτανίου ποιότητας νάνο κατασκευάζεται σε πολύ λεπτά (νανο) σωματίδια και είναι διαφανές και άχρωμο. Χρησιμοποιείται ευρέως σε αντηλιακά, για να παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις δυνητικά επιβλαβείς ακτίνες UV.

Είναι το διοξείδιο του τιτανίου ασφαλές;

Το διοξείδιο του τιτανίου θεωρείται ασφαλές για χρήση σε καλλυντικά από ειδικούς φορείς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Επιστημονικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτών της Ευρώπης (SCCS) και της Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Το διοξείδιο του τιτανίου ποιότητας νάνο έχει αξιολογηθεί από το SCCS και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρήση ως φίλτρο UV.

Όπως όλα τα προϊόντα και τα συστατικά μας, το διοξείδιο του τιτανίου που χρησιμοποιούμε πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, εφαρμόζοντας όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και τις δικές μας αξιολογήσεις ασφάλειας. Οι επιστήμονες μας συνεχίζουν να εξετάζουν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και είναι βέβαιοι, ότι το διοξείδιο του τιτανίου που χρησιμοποιείται στα προϊόντα μας είναι ασφαλές.

Πρέπει να ανησυχώ για τη χρήση διοξειδίου του τιτανίου στην οδοντόκρεμα μου;

Όχι. Το διοξείδιο του τιτανίου που χρησιμοποιούμε στις οδοντόκρεμές μας έχει αποδειχθεί ασφαλές από ειδικούς υγείας σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται στις οδοντόκρεμές μας ως λευκή χρωστική, όχι σε νανομορφή, όπως ορίζεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Είναι εγκεκριμένη χρωστική ουσία στα καλλυντικά και συμμορφωνόμαστε με όλους τους κανονισμούς που ισχύουν για αυτό.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τις οδοντόκρεμες με διοξείδιο του τιτανίου;

Ορισμένες οδοντόκρεμες δεν περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου, συμπεριλαμβανομένων κάποιων προϊόντων από τη σειρά Signal/ΑΙΜ (Signal/ΑΙΜ Bio, Signal/ΑΙΜ Nature Element, Signal/ΑΙΜ White System, Signal/ΑΙΜ Kids (Baby & Junior), Signal / ΑΙΜ White Now Detox, Signal/ΑΙΜ Anti-Cavity), Love Beauty και Planet and Schmidt's Naturals.

Υπάρχουν μήπως άλλα προϊόντα, στα οποία χρησιμοποιείτε διοξείδιο του τιτανίου;

Χρησιμοποιούμε διοξείδιο του τιτανίου ως χρωστική ουσία σε κάποια προϊόντα οικιακής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των απορρυπαντικών πλυντηρίων, ταμπλετών πλυντηρίου πιάτων και των μπλοκ τουαλέτας.

Πώς μπορώ να γνωρίζω, εάν κάποιο προϊόν της Unilever περιέχει διοξείδιο του τιτανίου;

Το διοξείδιο του τιτανίου αναφέρεται συχνά στη λίστα των συστατικών της ετικέτας του προϊόντος, όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα σπιτιού, ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.

Στα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, το συστατικό αναφέρεται με τον χρωματικό δείκτη (CI) υπ’ αρ. «CI 77891». Όταν το διοξείδιο του τιτανίου ποιότητας νάνο χρησιμοποιείται στα αντηλιακά μας, αυτό στη λίστα των συστατικών αναφέρεται ως ‘διοξείδιο του τιτανίου’ [nano] .

Στα προϊόντα οικιακής φροντίδας, η ύπαρξη διοξειδίου του τιτανίου δηλώνεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς, οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν ανά τον κόσμο. Σε ορισμένες χώρες το διοξείδιο του τιτανίου δεν δηλώνεται, εάν χρησιμοποιείται απλά μια μικρή ποσότητα του συστατικού. Σε άλλες χώρες το διοξείδιο του τιτανίου κατηγοριοποιείται μεταξύ των «χρωστικών» στη λίστα συστατικών. Στην Ευρώπη, ο κανονισμός απαιτεί να αποκαλύπτονται όλα τα συστατικά οικιακής φροντίδας μέσω υποστηρικτικού ιστότοπου. Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα πληροφοριών για τα συστατικά του προϊόντος μας, μεταβαίνοντας στην ενότητα «Τι υπάρχει στα προϊόντα μας».

Επάνω