Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Υποχλωριώδες νάτριο

Οι μάρκες των καθαριστικών προϊόντων μας βοηθάνε στη διατήρηση των σπιτιών και των χώρων εργασίας φρέσκων, καθαρών και απαλλαγμένων από μικρόβια. Χρησιμοποιούμε υποχλωριώδες νάτριο και πολλές δεκαετίες στα καθαριστικά μας προϊόντα, επειδή είναι ένα πανίσχυρο και άμεσης δράσης απολυμαντικό που καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων πολλών βακτηρίων και ιών.

A person cleaning their kitchen

Το υποχλωριώδες νάτριο είναι το ενεργό συστατικό στις περισσότερες χλωρίνες οικιακής χρήσης. Καταπολεμά τα μικρόβια σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις και προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απομάκρυνση των λεκέδων και των δυσάρεστων οσμών. Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές μελέτες, είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος. Και επειδή η χλωρίνη διασπάται σχεδόν πλήρως σε αλάτι και νερό, μπορεί να απορριφθεί με ασφάλεια στο νεροχύτη.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Γιατί χρησιμοποιεί η Unilever υποχλωριώδες νάτριο;

Χρησιμοποιούμε υποχλωριώδες νάτριο, επειδή είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος καταστροφής πολλών βλαβερών μικροοργανισμών, όπως τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες. Είναι δραστικό ακόμη και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, γι' αυτό και χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού και την υγιεινή των πισινών.

Είναι ασφαλές το υποχλωριώδες νάτριο;

Ναι, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος. Όταν δεν χρησιμοποιείται σωστά, το υποχλωριώδες νάτριο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και τα μάτια, ειδικά αν δεν διαλυθεί. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αποθηκεύετε και να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα χλωρίνης με προσοχή, αποφεύγοντας την επαφή με το δέρμα και τα μάτια, όπως υποδεικνύεται στις ετικέτες των σχετικών προϊόντων. Επίσης, είναι σημαντικό να μην αναμιγνύετε τη χλωρίνη με αμμωνία, οξέα και άλλα καθαριστικά. Η ανάμειξη της χλωρίνης με κοινά καθαριστικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Είναι ασφαλές το υποχλωριώδες νάτριο για το περιβάλλον;

Μετά τη χρήση, το υποχλωριώδες νάτριο διασπάται γρήγορα, σχηματίζοντας αλάτι και νερό. Σύμφωνα με αρκετούς λεπτομερείς επιστημονικούς ελέγχους, η συνήθης οικιακή χρήση του υποχλωριώδους νατρίου είναι ασφαλής για το περιβάλλον.

Ποια προϊόντα της Unilever περιέχουν υποχλωριώδες νάτριο;

Ορισμένα απολυμαντικά οικιακής χρήσης, όπως το Domestos, περιέχουν υποχλωριώδες νάτριο.

Επάνω