Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Φαινοξυαιθανόλη

Χρησιμοποιούμε συντηρητικά για να διατηρήσουμε τα καθαριστικά προϊόντα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της εταιρείας μας σε καλή κατάσταση: χωρίς αυτά, θα αλλοιώνονταν από βακτήρια, μύκητες και μούχλα. Επιλέγουμε τα συντηρητικά που χρησιμοποιούμε πολύ προσεκτικά, αφού βεβαιωθούμε ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα μας.

A mother with a child

Η φαινοξυαιθανόλη είναι ένα διάφανο άχρωμο υγρό με μια ελαφρά οσμή τριαντάφυλλου, το οποίο προκύπτει και φυσικά, αλλά είναι συνήθως συνθετικό. Είναι ένα από τα συχνότερα χρησιμοποιούμενα συντηρητικά στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Είναι ασφαλής, αποτελεσματική και χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Ποια προϊόντα της Unilever περιέχουν φαινοξυαιθανόλη;

Χρησιμοποιούμε φαινοξυαιθανόλη στη σειρά προϊόντων προσωπικής φροντίδας της εταιρείας μας, μεταξύ των οποίων στις ενυδατικές κρέμες, τα καθαριστικά, τα σαπούνια, τα καθαριστικά μαντηλάκια και τις βρεφικές κρέμες ενυδάτωσης. Επίσης, τη χρησιμοποιούμε σε ορισμένα υγρά απορρυπαντικά πλυντηρίου.

Είναι η φαινοξυαιθανόλη ασφαλής για όλες τις ηλικιακές ομάδες;

Η φαινοξυαιθανόλη είναι ένα αποδεδειγμένα ασφαλές και αποτελεσματικό συντηρητικό. Διαφορετικά συντηρητικά λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικά προϊόντα και η φαινοξυαιθανόλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ήπιες συνθέσεις, οι οποίες είναι ιδανικές βρέφη.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις ασφάλειας της εταιρείας μας, η φαινοξυαιθανόλη είναι ένα αποτελεσματικό και ασφαλές συντηρητικό καλλυντικών προϊόντων για κάθε ηλικία σε συγκεντρώσεις έως 1%. Αυτό συμφωνεί με τα επιτρεπόμενα επίπεδα που ορίζονται στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αποτελεσματικά συντηρητικά παίζουν καθοριστικό ρόλο ειδικά στα προϊόντα για παιδιά, επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε μολύνσεις. Σύμφωνα με τις έως τώρα επιστημονικές αποδείξεις, όταν η φαινοξυαιθανόλη χρησιμοποιείται εντός των ασφαλών ορίων, είναι απολύτως ασφαλής για όλες τις ηλικίες, συμπεριλαμβανομένων των νηπίων. Όπως ισχύει για όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπική φροντίδας, παρακολουθούμε πάντα τις νέες επιστημονικές έρευνες και τις ρυθμιστικές εξελίξεις.

“Η φαινοξυαιθανόλη είναι ασφαλής και αποτελεσματική στα καθορισμένα επίπεδα στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και στα καλλυντικά… και η ασφάλειά της έχει τεκμηριωθεί εκτενώς ως προς τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον”

Phenoxyethanol as a Safe and Important Preservative in Personal Care J Krowka et al, Cosmetics & Toiletries (Η φαινοξυαιθανόλη ως ασφαλές και σημαντικό συντηρητικό στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, J. Krowka κ.ά., Καλλυντικά προϊόντα και Είδη προσωπικής φροντίδας) (online: 23 Απριλίου 2014), έκδοση 129(5) 24-27 (Ιούνιος 2014)
Επάνω