Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

To ταλκ είναι ένα φυσικό ορυκτό, που χρησιμοποιείται μόνο του ως σκόνη ταλκ και ως συστατικό σε μια σειρά προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.

Η χρήση σκόνης ταλκ χρονολογείται από τη δεκαετία του 1890, όταν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τη φροντίδα των βρεφών. Σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα ανά τον κόσμο και προσφέρει μια σειρά από οφέλη. Αποδίδει καλά ως σκόνη σώματος, επειδή είναι πολύ αποτελεσματική στην απορρόφηση της υγρασίας. Στις πούδρες προσώπου γεμίζει απαλά την επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντας ένα απαλό κι ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Επίσης είναι μία πολύ καλή πρώτη ύλη για καλλυντικά μακιγιάζ, όπως η σκιά ματιών και το ρουζ.

Η Unilever χρησιμοποιεί αποκλειστικά ταλκ στα καλλυντικά. Υπάρχουν πολλές ποιότητες ταλκ, οι οποίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα επίπεδα καθαρότητας. Στην κορυφή της εν λόγω κλίμακας καθαρότητας βρίσκεται αυτό των καλλυντικών, που πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Το ταλκ των καλλυντικών είναι ορυκτό, από επιλεγμένα ορυχεία υψηλής ποιότητας και καθαρότητας. Χρησιμοποιούμε ταλκ καλλυντικών σε μερικά από τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, όπως τα προϊόντα περιποίησης δέρματος και τα αποσμητικά.

Όταν σε ένα από τα προϊόντα μας εντοπίζεται ταλκ, περιλαμβάνεται στη λίστα των συστατικών στη συσκευασία.


Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας


Είναι ασφαλή τα προϊόντα που περιέχουν τάλκ καλλυντικών;


Ναι Η ασφάλεια του καλλυντικού τάλκ υποστηρίζεται εδώ και δεκαετίες με επιστημονικά στοιχεία από τις Αρχές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτών. Εκτός από τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, διεξάγουμε επίσης τις δικές μας αξιολογήσεις ασφάλειας και παρακολουθούμε την εξελισσόμενη επιστημονική έρευνα.

Άκουσα, ότι στο ταλκ μπορεί να υπάρχει αμίαντος, ισχύει;


Δεν υπάρχει αμίαντος στο καλλυντικό τάλκ, που χρησιμοποιεί η Unilever. Χρησιμοποιούμε μόνο τάλκ με τον υψηλότερο βαθμό καθαρότητας, στην ανώτατη διαθέσιμη ποιότητα.

Τα προϊόντα σας προκαλούν καρκίνο;


Όχι, δεν θα διοχετεύαμε στην αγορά κάποιο προϊόν, αν πιστεύαμε ότι η χρήση του θα προκαλούσε καρκίνο. Ελέγχουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας πολύ προσεκτικά και το Κέντρο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Διασφάλισης ενημερώνεται με νέες επιστημονικές πληροφορίες για τα συστατικά μας, για να προστατεύει τους καταναλωτές μας.

Υπήρξε πρόσφατη συζήτηση, αναφορικά με το αν το ταλκ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, επειδή ορισμένες μελέτες σε ανθρώπους έχουν καταδείξει, ότι η χρήση του ταλκ στην περιοχή των γεννητικών οργάνων συσχετίζεται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Ωστόσο, άλλες μελέτες κατέδειξαν ότι δεν υπάρχει τέτοια σύνδεση. Δεν υπάρχει βάσιμη βιολογική εξήγηση για το πώς το καλλυντικό ταλκ που εφαρμόζεται στα γεννητικά όργανα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών ή άλλης μορφής καρκίνου.

Αξιολογήσαμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και διαπιστώσαμε, ότι η χρήση ταλκ στα προϊόντα μας εξακολουθεί να είναι ασφαλής.