Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Δότες φορμαλδεΰδης (μεθανάλης)

Χρησιμοποιούμε συντηρητικά για να διατηρήσουμε τα καθαριστικά προϊόντα και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας της εταιρείας μας σε καλή κατάσταση: χωρίς αυτά, θα αλλοιώνονταν από βακτήρια, μύκητες και μούχλα. Επιλέγουμε τα συντηρητικά που χρησιμοποιούμε πολύ προσεκτικά, αφού βεβαιωθούμε ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα μας.

A person washing their hair

Δεν χρησιμοποιούμε φορμαλδεΰδη ως συντηρητικό ούτε πρώτες ύλες που συντηρούνται σε φορμαλδεΰδη στα προϊόντα μας. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε «δότες φορμαλδεΰδης», όπως διμεθυλο-διμεθυλυδαντοΐνη (αναφέρεται και ως «DMDMH») σε ορισμένα καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Οι δότες φορμαλδεΰδης εκλύουν χαμηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι, ώστε να το συντηρούν, χωρίς υπέρβαση των καθορισμένων ορίων. Δεν χρησιμοποιούμε δότες φορμαλδεΰδης στα προϊόντα βρεφικής φροντίδας.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Τι είναι οι δότες φορμαλδεΰδης;

Οι δότες φορμαλδεΰδης χρησιμοποιούνται συχνά στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας ως ασφαλή και αποτελεσματικά συντηρητικά. Παρέχουν μια μικρή ποσότητα φορμαλδεΰδης σε όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι. Αυτή η αργή και περιορισμένη έκλυση διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη διατήρηση των επιπέδων φορμαλδεΰδης πολύ χαμηλά. Οι τυπικοί δότες φορμαλδεΰδης που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας είναι: DMDMH, ιμιδαζολιδινυλουρία, διαζολιδινυλουρία, υδροξυλικό νάτριο και μεθυλογλυκινικό νάτριο.

Είναι ασφαλείς οι δότες φορμαλδεΰδης;

Ρυθμιστικές αρχές και επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο συμφωνούν ότι οι δότες φορμαλδεΰδης είναι ασφαλείς στα χρησιμοποιούμενα επίπεδα στα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Η ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Εξέτασης Συστατικών Καλλυντικών των ΗΠΑ και η Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών της Ευρώπης επιβεβαίωσαν ότι οι δότες φορμαλδεΰδης είναι ασφαλείς με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα.

Όπως ισχύει για όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπική φροντίδας, παρακολουθούμε πάντα τις νέες επιστημονικές έρευνες και τις ρυθμιστικές εξελίξεις. Αξιολογούμε πάντα τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν. Εάν αυτές οι πληροφορίες αλλάζουν την προηγούμενη αξιολόγηση επικινδυνότητας των προϊόντων, λαμβάνουμε πάντα τα κατάλληλα μέτρα.

Είναι ασφαλείς οι δότες φορμαλδεΰδης για τα παιδιά;

Όπως ισχύει για τους ενήλικες, διεθνείς ρυθμιστικές αρχές και κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι δότες φορμαλδεΰδης είναι ασφαλείς για τα παιδιά στα χρησιμοποιούμενα επίπεδα στα καθαριστικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Παρακολουθούμε συνεχώς τις νέες επιστημονικές έρευνες και τις ρυθμιστικές εξελίξεις, ώστε να διασφαλίζουμε ότι παραμένουμε πάντα ενήμεροι για τις τελευταίες απόψεις και πληροφορίες. Παρόλο που οι δότες φορμαλδεΰδης είναι ασφαλείς, δεν τους χρησιμοποιούμε στα προϊόντα βρεφικής φροντίδας της εταιρείας μας.

«Παραγοντες εκλυσης φορμαλδεϋδης μπορουν να συνεχισουν να χρησιμοποιουνται με ασφαλεια σε καλλυντικα προϊοντα στα επιπεδα που προσδιοριζονται στις επιμερους αξιολογησεις ασφαλειας συστατικων»

International Journal of Toxicology (Διεθνές Περιοδικό Τοξικολογίας)
Επάνω