Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Τα περισσότερα μικροπλαστικά προέρχονται από τη διάσπαση μεγαλύτερων πλαστικών υλικών και εντοπίζονται στον ωκεανό, ωστόσο κάποια μπορούν να προέρχονται από τη χρήση καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων.

Ιστορικό

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ένας κοινά, αποδεκτός ορισμός για τα μικροπλαστικά. Σύμφωνα με τις οδηγίες διαφόρων οργανώσεων θεωρούμε, ότι τα μικροπλαστικά είναι στερεά, αδιάλυτα στο νερό και μη βιοαποδομήσιμα πλαστικά σωματίδια διαμέτρου έως πέντε χιλιοστών. Αυτά τα σωματίδια προέρχονται από διαφορετικές πηγές με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχετα.ι από τη διάσπαση μεγαλύτερων πλαστικών υλικών στο νερό (π.χ. πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και ελαστικά), καθώς και την έκλυση συνθετικών ινών από υφάσματα κατά το πλύσιμο των ρούχων και από τη χρήση στέρεων πλαστικών μικροσφαιρίδιων ή άλλων μικροπλαστικών σε καταναλωτικώά και βιομηχανικά προϊόντα.

Η προστασία του πλανήτη μας

Αναγνωρίζουμε κι ανταποκρινόμαστε στην αυξημένη ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μικροπλαστικών, ειδικά όταν αυτά καταλήγουν στους ωκεανούς μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καινοτομούμε και αναζητούμε τρόπους βελτίωσης στις συσκευασίες, ώστε για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύεται ο πλανήτης και τα εύθραυστα υδρόβια οικοσυστήματά μας.

Η πρόοδος και η φιλοδοξία μας

Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 2014, όταν γίναμε μία από τις πρώτες εταιρείες που σταμάτησε να χρησιμοποιεί πλαστικά μικροσφαιρίδια απολέπισης. Τα χρησιμοποιούσαμε σε περιορισμένο αριθμό προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, λόγω της ιδιότητάς τους να αφαιρούν απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος. Πλέον χρησιμοποιούμε εναλλακτικά απολεπιστικά συστατικά, όπως πυρήνες βερίκοκου, καλαμποκάλευρο, τριμμένη ελαφρόπετρα, πυριτία και φλούδες καρυδιών.

Έξι χρόνια μετά και στα πλαίσια της δέσμευσής μας για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή , επικεντρωνόμαστε στη μετατροπή των σκευασμάτων μας σε βιοαποδομήσιμα έως το 2030.

Βρισκόμαστε λοιπόν στη διαδικασία αντικατάστασης ή και αφαίρεσης άλλων στερεών πολυμερών, που καθυστερούν να βιοαποδομηθούν, με φυσικές ή βιοαποδομούμενες εναλλακτικές λύσεις στα προϊόντα σπιτιού, ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • Αρωματικές κάψουλες: είναι μικροσκοπικές κάψουλες που βοηθούν στη χρήση λιγότερων αρωματικών συστατικών στα προϊόντα, ενώ παράλληλα παρέχουν φρεσκάδα μακράς διάρκειας. Έχουμε ήδη αντικαταστήσει τις κάψουλες που χρησιμοποιούνται στα αποσμητικά μας με μια βιοαποδομούμενη εναλλακτική και εργαζόμαστε σκληρά με σκοπό να καθιερωθεί η χρήση από βιοαποδομούμενες αρωματικές κάψουλες σε όλα τα προϊόντα σπιτιού, ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.
  • Σκιατικά, χρωστικά υλικά: βοηθούν τα προϊόντα να αποκτήσουν κρεμώδη λευκή εμφάνιση και χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από τα προϊόντα καθαρισμού του δέρματος, αποσμητικά και προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σε ορισμένα υγρά απορρυπαντικά πλυντηρίου. Αφαιρούμε τις μη βιοαποδομούμενες σκιατικές ύλες απ’ όλα τα προϊόντα μας και για ορισμένα προϊόντα τις αντικαθιστούμε με βιοαποδομούμενες εναλλακτικές.
Recycling plant in brazil