Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Φθόριο

Το συχνό βούρτσισμα με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο βοηθάει στην πρόληψη της τερηδόνας και βελτιώνει τη στοματική υγιεινή.

Children brushing their teeth

Το φθόριο είναι ένα φυσικό μεταλλικό στοιχείο που συναντάται στο νερό σε διάφορες ποσότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, υπάρχει σε τρόφιμα, όπως το τσάι και τα ψάρια. Στις οδοντόκρεμες ενισχύει το σμάλτο των δοντιών για προστασία από τα οξέα.

Το φθόριο προστίθεται στις οδοντόκρεμες εδώ και πάνω από έναν αιώνα και εκατομμύρια καταναλωτές το χρησιμοποιούν με ασφάλεια καθημερινά.

Σε αρκετές χώρες το φθόριο προστίθεται στο πόσιμο νερό για τη βελτίωση της γενικής οδοντικής υγείας. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία FDI, πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 30 χώρες επωφελούνται από τη φθορίωση του νερού.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Γιατί χρησιμοποιεί η Unilever φθόριο στις οδοντόκρεμες;

Το φθόριο στις οδοντόκρεμες προσφέρει μια ασφαλή, οικονομική και εύκολη λύση για την προστασία των δοντιών από τερηδόνα. Μια από τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Διαβίωσης είναι να συμβάλουμε στη βελτίωση της στοματικής υγείας των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και διατηρούμε μια μακρά συνεργασία με την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία FDI για την προώθηση της σημασίας του βουρτσίσματος των δοντιών δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα.

Μπορεί η υπερβολική ποσότητα φθορίου να βλάψει τα δόντια;

Τα παιδιά που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες φθορίου σε νεαρές ηλικίες, όσο τα δόντια σχηματίζονται ακόμη, ενδέχεται να αναπτύξουν λεκέδες στα δόντια τους, τη λεγόμενη φθορίωση των οδόντων. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει συνήθως σε χώρες με πολύ υψηλά επίπεδα φυσικής παρουσίας φθορίου στο πόσιμο νερό.

Επειδή συνήθως οι οδοντόκρεμες δεν καταπίνονται, ο κίνδυνος φθορίωσης των οδόντων είναι χαμηλός. Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να επιτηρούν τα μικρά παιδιά κατά το βούρτσισμα των δοντιών, ώστε να μην καταπίνουν την οδοντόκρεμα. Η φθορίωση των οδόντων έχει κυρίως αισθητικές επιπτώσεις και δεν βλάπτει την υγεία..

Μπορεί η υπερβολική ποσότητα φθορίου να προκαλέσει προβλήματα υγείας;

Οι προβληματισμοί ως προς την υγεία σε σχέση με το φθόριο συνδέονται με τη χρήση του στο πόσιμο νερό, όχι στις οδοντόκρεμες. Κατά την κατάποση, το φθόριο περνάει από το πεπτικό σύστημα στο αίμα και τείνει να συσσωρεύεται στις περιοχές του σώματος με υψηλή συγκέντρωση ασβεστίου, όπως τα οστά και τα δόντια.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ όρισε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα φθορίου στο πόσιμο νερό στα 4 mg ανά λίτρο. Η μακροπρόθεσμη έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα μπορεί να προκαλέσει τη λεγόμενη σκελετική φθορίωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει τελικά σε δυσκαμψία και πόνο των αρθρώσεων, αδύναμα οστά και κατάγματα σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, δεν βρέθηκε κάποιος σύνδεσμος μεταξύ του φθορίου και του καρκίνου.

Ποια προϊόντα της Unilever περιέχουν φθόριο;

Όλες οι μάρκες οδοντόκρεμας της εταιρείας μας, μεταξύ των οποίων οι Signal, Pepsodent, Mentadent, Aim, Zendium, Regenerate και Zhong Hua, περιέχουν φθόριο. Αναφέρεται ως φθοριούχο νάτριο ή μονοφθοροφωσφορικό νάτριο στη λίστα συστατικών της συσκευασίας.

Επάνω