Γρήγορη μετάβαση προς περιεχόμενο

Βαζελίνη

Η βαζελίνη χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

A mother and baby

Καμία άλλη κρέμα και αλοιφή δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μοναδικές ενυδατικές ιδιότητες της βαζελίνης, καθώς απλά «κάθονται» πάνω στην επιδερμίδα ή εισέρχονται και εξέρχονται από το δέρμα πολύ γρήγορα.

Η μοναδική βαζελίνη της Unilever –η Vaseline®– βοηθά στην επούλωση του ξηρού δέρματος αιχμαλωτίζοντας την υγρασία και δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Μέσω της αιχμαλώτισης της υγρασίας, η βαζελίνη συμβάλλει στην καταπολέμηση παθήσεων όπως το ξεφλούδισμα του δέρματος και επιταχύνει τη φυσική αποκατάσταση του δέρματος.

Τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που περιέχουν βαζελίνη είναι αποδεδειγμένα ασφαλή στη χρήση και η βαζελίνη έχει μια θέση σε κάθε μπάνιο εδώ και πάνω από 145 χρόνια. Η σημερινή βαζελίνη είναι προϊόν τριπλής διύλισης και χρησιμοποιείται σε πολλές προστατευτικές και προληπτικές εφαρμογές, από την προσωπική περιποίηση έως τη βρεφική φροντίδα.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σας

Από πού προέρχεται η βαζελίνη;

Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι εργάτες των πρώτων πετρελαιοπηγών στις ΗΠΑ παρατήρησαν το σχηματισμό μιας ουσίας σε μορφή τζελ στις πλατφόρμες και άρχισαν να τη χρησιμοποιούν ως αλοιφή για τις πληγές και τα εγκαύματα. Ο χημικός Robert Chesebrough ανακάλυψε τον τρόπο διύλισης αυτής της ουσίας σε μια ελαφρύτερη, καθαρότερη μορφή, την οποία και προώθησε στην αγορά ως βαζελίνη. Έκτοτε η βαζελίνη είναι πολύ δημοφιλής χάρη στην αποτελεσματικότητά της ως αυτούσιο προϊόν, αλλά και ως συστατικό καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας.

Είναι ασφαλής η χρήση προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Unilever που περιέχουν βαζελίνη;

Ναι. Η βαζελίνη που χρησιμοποιούμε είναι υψηλής καθαρότητας και ικανοποιεί τα φαρμακευτικά πρότυπα. Είναι αποτελεσματική, έχει αξιολογηθεί εκτενώς και είναι ασφαλής για χρήση σε τακτική βάση. Αυτή η άποψη υποστηρίζεται από έναν μεγάλο αριθμό ρυθμιστικών και υγειονομικών αρχών, μεταξύ των οποίων η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των τροφίμων και των φαρμάκων στις ΗΠΑ, και η οποία αναγνωρίζει τη βαζελίνη ως μη συνταγογραφούμενο προϊόν προστασίας του δέρματος.

Ο ναύαρχος Robert Peary, ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο Βόρειο Πόλο, πήρε μαζί του βαζελίνη για να προστατεύσει το δέρμα του κατά την αποστολή του το 1909, επειδή δεν πάγωνε.

Επάνω